REPARATIE

Elk houten blaasinstrument heeft te maken met uitzetten en krimpen van het hout. Door het blazen door het instrument wordt de binnenkant nat en zet het hout uit, waarna het weer krimpt als het vocht opdroogt. Bij de didgeridoo kan dit scheurvorming tot gevolg hebben, zeker als het een didgeridoo betreft waarop lang niet is gespeeld of wanneer het een nieuwe didgeridoo is.

Om scheurvorming te voorkomen, verwijzen wij je graag naar 'gebruik & onderhoud'.

Mocht je toch schade aan je didgeridoo hebben, dan kan dit altijd worden gerepareerd. Blijf vooral niet doorspelen want daarmee vergroot je alleen maar de schade. Het repareren van een scheur kan in vele gevallen nagenoeg onzichtbaar gedaan worden.

Allereerst beoordelen wij de schade aan je didgeridoo, nemen we foto's hiervan en brengen jou op de hoogte. Als de reparatie 1 scheur betreft, dan bedragen de kosten €. 40,00. Als het een grotere reparatie is, dan ontvang je eerst een prijsopgave voordat wij met de reparatie aan de slag gaan. Gedurende het gehele reparatieproces houden wij je met foto's van de voortgang op de hoogte.

Reparatie van een grote dubbele scheur.

De grote scheur is gerepareerd en bewerkt en nagenoeg onzichtbaar. Hierna wordt de didgeridoo geconserveerd.

gerepareerd, geconserveerd en voorzien van hardhouten mondstuk

  • contact

  • Arianne Oostra

    info over didgeridoo lessen, workshops, masterclasses, optredens en demonstraties